online cursus

Van naam naar faam

Hoe je een juridisch en strategisch sterke naam kan bedenken die past bij jou en jouw bedrijf.


Wat leer je in deze cursus?

  • Foolproof technieken en methoden waarmee je gegarandeerd een paar goede namen bedenkt
  • Alle eigenschappen waaraan een goede bedrijfsnaam voldoet, zowel praktisch als juridisch
  • Wat je wel en niet moet doen bij het verzinnen van een nieuwe naam
  • Hoe je een strategische keuze maakt op het gebied van de bedrijfsnaam 
  • Hoe je jouw bedrijfsnaam kan onderzoeken (en dus zeker weet dat je een goede kiest)
  • Of je wel of niet jouw bedrijfsnaam moet registreren als merk
Met als bonus:
  • De beginselen van brand strategie
  • Hoe jij de identiteit van jouw bedrijf kan bepalen (en keuzes maken aan de hand daarvan)
  • Hoe je een vormgever of copywriter precies kan vertellen waar jouw bedrijf voor staat 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe naam voor hun bedrijf, product, dienst of organisatie en bereid is tijd en energie te steken om een geschikte naam te vinden. Deze cursus biedt geen garantie op een nieuwe naam en ook geen kant-en-klare namen om mee aan de slag te gaan, maar wel een bewezen methode om er te komen. Het is gemaakt met het oog op startende ondernemers, vanuit het idee dat je echt vanaf nul begint. Je hebt dus geen voorkennis nodig van marketing of branding. 
 

Voor wie is deze cursus niet bedoeld? 

Als je echt precies wilt weten wat de regels en wetten zijn rondom een bedrijfsnaam ben je niet aan het juiste adres. Het is vooral een creatieve cursus, geen cursus merkenrecht. We gaan wel kort in op wat er wel en niet mogelijk is op juridisch gebied, maar de specifieke regels verschillen heel erg per gebied en industrie. Als je daar het fijne van wilt weten, kun je beste een merkenjurist of merkbureau inschakelen. 

Hoe lang duurt deze cursus?

De gehele cursus van start tot finish duurt een aantal uren, maar het verschilt per persoon hoeveel tijd het kost voordat je het gewenste resultaat hebt. Het kan zijn dat je enkele opdrachten een aantal keer opnieuw moet doen voordat je een naam vindt die geschikt is.

Hoe wordt deze cursus gegeven? 

Dit is een online training die bestaat uit verschillende videolessen en opdrachten. Je kunt de cursus zo vaak doen als je wilt en helemaal in je eigen tempo – zodra de betaling voltooid is, heb je voor altijd toegang via jouw account. 

Over de instructeur

Simone Duiker is een brand specialist, designer en illustrator. Door de jaren heen heeft zij onder andere gewerkt bij een creatief naambureau, als freelance designer, copywriter, blogger en als producer van foto’s en video’s.